Om föreningen

1955 bildades släktföreningen Holmesson med sidogrenar, på initiativ av en grupp släktingar. Det var syskonen Karl, Herman, Erik, Thure och Greta Holmesson som jämte Henning Nordin, Martin Holmesson, Harald Lindström, alla tillhörande släktgrenen Holme Holmesson samt Henry Wohlin, ingift från en sidogren, som startade föreningen.

Ett brinnande intresse av att hålla samman en säregen blekingsk släkt, där vetgirighet och sökandet efter släktens rötter, samtidigt som trivsel i olika möten utgjorde viktiga hörnpelare i verksamheten.

Det första mötet hölls den 21 augusti 1956. Då valdes en interimsstyrelse med uppgift att samla föreningens medlemmar till årliga träffar samt forska i släkten.

Föreningen har varit organiserad så att varje sommar har hållits ett större släktmöte. Där emellan har olika grupper sysslat med släktforskning, framställande av släkttavla, uppvaktningar av medlemmar vid födelsedagar och begravningar och framtagning av hantverk till föreningens fromma.

Det har hållits släktmöten alla år utom 2004. Från början hölls mötena i Mästaremåla, sedan på olika platser. De senaste åren har Mästaremåla åter blivit mötesplatsen. Mellan 60-150 medlemmar brukar närvara på släktmötena.

Lämna en kommentar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: