Om hemsidan

Några tankar om våra sidor på nätet…

Just nu är det en mer eller mindre kopiering av redan befintligt material som i ny tappning finns producerad via ett verktyg som heter WordPress. Det är en variant av en s.k. CMS (Content Management System). Det gör det möjligt att bidra med material på ett helt annat sätt än de äldre statiska sidorna, som krävde programmeringskunskaper. Själva iden bygger på att basprogrammeringen tar hand om allt standardarbetet runt allt material man vill lägga till. Dvs systemet vet redan hur en bild ska hanteras när vi säger att vi vill lagra den. Just WordPress är bäst på blogginlägg, dvs fri text i små inlägg. Jag har ändå valt denna eftersom jag tror att det kan gynna dynamiken då det är väldigt låg tröskel att komma igång. Alla kan från början kommentera i stort sett allt innehåll.

Via denna webbplats har jag valt att länka in bildarkiv, då det finns utmärkta tjänster för detta på nätet. En hel del av andra intressanta tjänster och verktyg kommer att behandlas på samma sätt. Genom detta sätt att hantera olika delar, kan man relativt enkelt ”byta upp sig” vid behov. Eller bygga ihop på flera andra olika sätt. Om man vill kan man se det som olika komponenter eller verktyg som man väljer efterhand.

Epost finns i form rollbaserade adresser. Dvs ingen behöver skylta med sin riktiga epost-adress och riskera att bli utsatt för ”spam”. Nu tar just WordPress hand om en del av detta i sig, men som ett extra lager presenteras alltså resp rolls adress, och i bakgrunden skickas breven vidare till rätt mottagare. Våra befintliga epost-adresser hittar man på kontaktsidan.

En filosofi som jag gärna vill framhålla är öppenhet. Det ska vara lätt att delta i diskussioner, att mötas på nätet, ge synpunkter, bidra med information osv. Längre fram kommer därför även släktinformation att publiceras mera öppet, så alla kan ta del av innehållet. Det ligger lite i just forskningens natur att man hjälps åt. Därför stängs inget in utom räckhåll. Nu finns även olika förbättrade medel för att tillhandahålla det via nätet. Här hoppas jag på mycket bidrag från alla och envar.

För att inte bli för långrandig här, så inbjuder jag er att skicka in frågor om ni undrar över något. Är det relevanta saker som bör nämnas kommer jag att lägga till det på våra sidor efter hand. Men för stunden kommer jag inte på mer att beskriva.

Kontakta mig gärna via epost-adressen webmaster@holmesson.se.

Mvh Pi Persson

Lämna en kommentar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: